MÁV Szombathelyi Területi Igazgatóság múzeuma
2019. augusztus 16. írta: petegabi77

MÁV Szombathelyi Területi Igazgatóság múzeuma

Vasúttörténeti gyűjtemények, kiállítóhelyek, emlékhelyek

A MÁV Szombathelyi Területi Igazgatóság Széll Kálmán utcai igazgatósági épületében egy remek vasúti kiállítás található. A gyűjtemény kivételes alkalmakkor a nagyközönség számára is látogatható. Így volt ez 2019. június 22-én a Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként is, ahol a vasútüzem korabeli eszközeit Stangl Imre műszaki igazgatóhelyettes úr szakszerű tárlatvezetésével ismerhettük meg.

Lehetőségünk volt az udvaron található légópincében a háborús helyzetekre kialakított irányítási központba is lemenni, de az udvaron kiállított keskeny nyomközű vonat még az eső ellenére is sokakat vonzott.

Magam sem tudtam, hogy az épület pinceszintjén egy római korból származó magtár falrészlete is látogatható. A szervezett program részeként az érdeklődők bepillantást nyerhettek a forgalmi vonalirányítók mai munkájába, ahol az este átvonuló zivatar következményeinek elhárításáról első kézből kaphattunk szakszerű élménybeszámolót.

A kapcsolódó videofelvétel ide kattintva megtekinthető a YouTube csatornámon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://petegabi.blog.hu/api/trackback/id/tr8915008048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása